Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα για τον Δημόσιο Κήπο που θα δημιουργηθεί στο Ζακάκι και στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι οι εργασίες να αρχίσουν αρχές του 2022.

Ο Δημόσιος Κήπος θα ανεγερθεί σε ένα τεμάχιο συνολικής έκτασης περί τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα, παρά την οδό Πωλ Γκογκέν στην περιοχή του Mall.

To κόστος κατασκευής του πάρκου, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους και φιλικό στα ΑΜΕΑ, θα φθάσει τις 600.000 ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Δήμαρχος, παραμελημένες για χρόνια περιοχές και συνοικίες, κυρίως της δυτικής Λεμεσού, στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσουν νέο πρόσωπο με έργα και υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών.

Το πάρκο σχεδιάστηκε με συνεργασία του γραφείου ANBAU του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Χριστοφίνη, με τον αρχιτέκτονα Στέλιο Λακκοτρύπη και με την Εικαστικό Μαρία Λιανού.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, πρόκειται για ένα πάρκο-δημόσιο χώρο οικείο και δομημένο για τον άνθρωπο, αφιερωμένο στην αναζήτηση της απλής ζωής και στις ‘ασήμαντες’ ανάγκες του καθημερινού βίου.

Όπως η θέαση του πρασίνου και της χρωματικής γκάμας των τοπίων του Gauguin, οι λειτουργίες στην αγκαλιά των δένδρων, οι πράσινες διαδρομές περιπάτου και οι σκιερές στάσεις ξεκούρασης, το ανέμελο παιγνίδι και η υγιής άθληση, η κοινωνική συνεύρεση, εκτόνωση και χαλάρωση, οι δημόσιες δημιουργικές αναζητήσεις με εκδηλώσεις πολιτισμού, υπαίθριες προβολές και παραστάσεις.

Στον χώρο του πάρκου θα υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας λαχανόκηπου και κομποστοποίησης, καθώς και ενατένισης της ευρύτερης περιοχής από υπερυψωμένο δάπεδο και άλλα, που θα καθορίσει ο ίδιος ο χρήστης.