Με δεδομένο ότι μέχρι το περασμένο Σάββατο το 70,3% του ενήλικου πληθυσμού είχε ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα, η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα ανέφερε οι αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούν εφικτό το στόχο του εμβολιασμού τουλάχιστον του 80% του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, εξήγησε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στον εμβολιασμό ομάδων που πληθυσμού που δεν έχουν προσεγγισθεί μέχρι τώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια για επί τόπου εμβολιασμό φοιτητών, καθώς και στον εμβολιασμό πολιτών σε κοινότητες, βιομηχανικές μονάδες, στρατόπεδα και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Αναφερόμενη στη λειτουργία των κέντρων ελεύθερης πρόσβασης (πιο γνωστά ως Walk in) κάθε Παρασκευή, η κυρία Καλακούτα είπε ότι, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος θα αυξηθούν τα σημεία εμβολιασμού, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της λειτουργίας των κέντρων σε δυο ημέρες την εβδομάδα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι, αν ληφθεί απόφαση για εμβολιασμό μαθητών σε σχολεία, οι ιατρικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να την υλοποιήσουν.