Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 33χρονου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με τον εμπρησμό αίθουσας του δικαστηρίου, τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, και την καταστροφή τεκμηρίων σοβαρών ποινικών υποθέσεων.

Ο 33χρονος, που καταζητείτο με άλλα δυο πρόσωπα, εντοπίστηκε χθες σε διαμέρισμα στην επαρχία Πάφου και συνελήφθη στη βάση εντάλματος έρευνας, από μέλη της ΥΚΑΝ και ΤΑΕ Λεμεσού και της ΑΔΕ Πάφου. Στον χώρο εντοπίστηκε και μια 23χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη.

Ανακρινόμενος ο 33χρονος φέρεται να τοποθετεί τον εαυτό του τη σκηνή, ωστόσο ισχυρίζεται ότι είχε καθήκοντα τσιλιαδόρου και δεν γνώριζε ότι τα άλλα δυο καταζητούμενα πρόσωπα θα έθεταν φωτιά στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη σκηνή εντοπίστηκε μεγάλη σκάλα την οποίαν οι δράστες, όπως καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, χρησιμοποίησαν για ν’ ανεβούν στη νότια πλευρά του κτιρίου και να θέσουν φωτιά από το παράθυρο της μικρής αίθουσας, στην οποίαν φυλάσσονταν τεκμήρια.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κτιρίου, κλοπή, εμπρησμού και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.