Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ανέφερε πως η ημερομηνία παράδοσης του πορίσματος είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 2022, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμα την ακριβή ημερομηνία παράδοσής του.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη προς το παρόν υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες σχετίζονται με το ανακριτικό έργο.

Ο ίδιος, όπως είπε, αναμένει το επόμενο διάστημα τη διευθέτηση των συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων, ώστε να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και να παραδοθεί το πόρισμα στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι το πόρισμα θα παραδοθεί -όπως έχει συμφωνηθεί- μέχρι τις 15 του μήνα και ενδεχομένως πιο πριν, αν τελικά ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με το ανακριτικό έργο, που έχει διενεργηθεί, ο κ. Αιμιλιανίδης δεν θέλησε να προβεί σε δήλωση επί του περιεχομένου του πορίσματος.

 

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα εκπνέει το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, να αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσον ή όχι θα παρατείνει την διαθεσιμότητα του, μέχρι να αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για το αν προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος του.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναμένει την παράδοση του πορίσματος Αιμιλιανίδη και ακολούθως θα λάβει αποφάσεις.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σχέση με την παράταση της διαθεσιμότητας του Μιχάλη Κατσουνωτού το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει την ίδια θεσμοθετημένη διαδικασία, που ακολούθησε και τις προηγούμενες φορές.