Ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου οι εργασίες για την κατασκευή κτιστής διαχωριστικής νησίδας και χάραξη οριζόντιας σήμανσης επί της λεωφόρου Θεόδωρου Ποταμιάνου στα Κάτω Πολεμίδια, του κάθετου δρόμου παρά την πρώην υπεραγορά Ορφανίδη, στον οποίο σημειώνονται συχνά δυστυχήματα λόγω δεξιών στροφών.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων στη Λεμεσός και ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ανακοίνωσαν ότι, οι εργασίες θα διεξάγονται από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το τμήμα της οδού Θεόδωρου Ποταμιάνου, από τον κυκλικό κόμβο Λιμανιού (πρώην Ορφανίδη), μέχρι τη συμβολή της με τον 28ο δρόμο, θα είναι κλειστό και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διεξάγεται διαμέσου του παρακαμπτήριου δρόμου της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, της οδού Μαρίνου Γερολάνου, καθώς και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της περιοχής.

Το κόστος τους έργου ανέρχεται στις 30 χιλιάδες ευρώ, συν ΦΠΑ.

Ως γνωστό την εκτέλεση των έργων ανέλαβαν αρχικά τα πολυκαταστήματα που στεγάζονται στο χώρο του πρώην Ορφανίδη, αφού είχαν περιληφθεί στους όρους για την έκδοση πολεοδομικής άδεια γι’ αυτά, δεδομένου ότι οι άδειες που κατείχαν ήταν παλιές και δεν βρίσκονταν σε ισχύ.

Ωστόσο πριν από μερικούς μήνες λήφθηκε απόφαση, όπως το Τμήμα Δημοσίων Έργων προωθήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή της.

Το Κανάλι 6 υπήρξε κατά καιρούς δέκτης έντονων παραπόνων από πολίτες, για την καθυστέρηση να κατασκευαστεί νησίδα στην λεωφόρο Ποταμιάνου, που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προκειμένου να  σταματήσουν οι δεξιόστροφες κινήσεις προς το εμπορικό κέντρο, με τις οποίες προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και σοβαρά δυστυχήματα.

Να σημειωθεί, πως η κατασκευή νησίδας βρισκόταν και στους όρους τη άδειας της Υπεραγοράς Ορφανίδη, η οποία λειτουργησε το Νοέμβριο του 1995, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε.