Πολλά πτώματα με σκοινί γύρω από τον λαιμό τους και δεμένα τα χέρια ανακαλύφθηκαν σε τόπο ομαδικής ταφής στην πόλη Ιζιούμ, η οποία προσφάτως ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters.

Η ουκρανική αστυνομία και ειδικοί των ιατροδικαστικών υπηρεσιών βοηθούσαν στην εκταφή των πτωμάτων στο σημείο εκείνο, όπου έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι σταυροί, στην άκρη ενός νεκροταφείου στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης. Λευκοί σάκοι για τη μεταφορά πτωμάτων βρίσκονταν στο έδαφος.

Δολοφονία αναπληρωτή διοικητή της Μπερντιάνσκ

Στην υπό ρωσική κατοχή πόλη Μπερντιάσκ δολοφονήθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της πόλης, Όλεγκ Μπόικο και η σύζυγός του Λουντμίλα, γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.Europe, επικαλούμενη ανακοίνωση του μέλους της φιλορωσικής διοίκησης της Ζαπορίζια, Βλαντίμιρ Ρόγκοφ.

«Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου στην συνοικία Κολόνια στο Μπερντιάνσκ διεπράχθη διπλή δολοφονία. Στο γκαράζ του δολοφονήθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης της πόλης Μπερντιάνσκ, αρμόδιος για θέματα στέγασης και κοινής ωφέλειας Όλεγκ Μπόικο και η σύζυγός του Λουντμίλα Μπόικο, η οποία ήταν επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος», έγραψε ο Ρόγκοφ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ρωσικές αρχές ανέστειλαν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανία « επ’ αόριστον» λόγω της επιτυχούς αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χαρκόβου.

Λίγες μέρες νωρίτερα στην υπό ρωσικό έλεγχο περιοχή της Ζαπορίζια είχαν μεταφερθεί κάλπες για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Στις 6 Σεπτεμβρίου στο Μπερντιάνσκ ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο του «διοικητή» της πόλης Αρτιόμ Μπαρντίν. Ο Μπαρντίν κατέληξε από τα τραύματα του στο νοσοκομείο.

Στις 26 Αυγούστου σκοτώθηκε απο εκρηκτικό μηχανισμό ο υποδιοικητής της Τροχαίας της πόλης Αλεξάντρ Καλέσνικοφ.

Πηγή: ΚΥΠΕ