Υπάρχουν υποψίες για τους δράστες της δολοφονίας του Θανάση Νικολάου, ωστόσο δεν υπάρχει η απαιτούμενη μαρτυρία, που να στοιχειοθετεί εύλογη υποψία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σάββας Μάτσας, ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών, που συνέταξαν το πόρισμα για τον θάνατο του 25χρονου τότε εθνοφρουρού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός πριν από 17 χρόνια κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας,

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μάτσας είπε ξεκάθαρα πως πρόκειται για «εγκληματική ενέργεια», για να σημειώσει ότι το πόρισμα περιλαμβάνει ονόματα, ανάμεσα στα οποία και των ενδεχόμενων δραστών της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον Σάββα Μάτσα, οι ποινικοί ανακριτές δεν θεώρησαν σωστό να χαρακτηρίσουν τα πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν απλές υποψίες, ως πιθανούς δράστες, αλλά όπως πρόσθεσε «εννοείται ότι περιλαμβάνονται σε αυτούς που είναι ύποπτοι».

«Υπάρχουν», είπε συγκεκριμένα, «υποψίες, αλλά χωρίς την απαιτούμενη μαρτυρία, που να στοιχειοθετεί εύλογη υποψία. Υπάρχουν απλές υποψίες».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ εάν πιστεύει πως τα ευρήματα του πορίσματος θα βοηθήσουν, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο κ. Μάτσας είπε πως «εάν γίνει η σωστή διερεύνηση -έστω και τώρα- και γίνουν ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω δημοσίως, υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούν ενώπιον Δικαιοσύνης».

Σημείωσε πως είναι θέμα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και των Αστυνομικών Αρχών κατά πόσο θα συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτήρισε δύσκολη την υπόθεση, λόγω των πολλών διαδικασιών, που προηγήθηκαν, όπως οι αστυνομικές ανακρίσεις, η στρατιωτική ανάκριση, οι δύο θανατικές ανακρίσεις, η μια ποινική ανάκριση, η εκταφή, καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.