Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα αρχίσει η κατεδάφιση των πρώτων πέντε πολυκατοικιών στον Δήμο Λατσιών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «κτίΖΩ». Ήδη ο εργολάβος έχει αρχίσει εργασίες προετοιμασίας, όπως η αφαίρεση ξύλινων, μεταλλικών και άλλων αντικειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, θα κατεδαφιστούν συνολικά 20 ακατάλληλες και επικίνδυνες πολυκατοικίες σε όλη την Κύπρο και θα ανεγερθούν νέες. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα κατεδαφιστούν άλλες 23 πολυκατοικίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών από τους ενοίκους των 43 πολυκατοικιών της πρώτης φάσης, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σχέδιο «κτιΖΩ» εξέφρασαν 274 περιπτώσεις που υπέβαλαν σχετική αίτηση.

16 δικαιούχοι εξέφρασαν επιθυμία να μην συμμετάσχουν στο Σχέδιο και συνεπώς θα λάβουν το εφάπαξ ποσό χορηγίας και το ποσό που τους αναλογεί από το μερίδιο τους από την αγοραία αξία της γης.

144 δικαιούχοι λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Στη Λεμεσό, όπως ενημερωθήκαμε θα κατεδαφιστούν στον ενδεδειγμένο χρόνο, πολυκατοικίες στον Άγιο Αντώνιο, στον Άγιο Ιωάννη, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στην Λινόπετρα και συνοικισμό Μακαρίου Γ’.