Θα υποβληθεί αίτημα για έκδοση διατάγματος από δικαστήριο για κλείσιμο οικημάτων Συνδέσμων Φίλαθλων, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ, μεταξύ ομάδων κουκουλοφόρων στη Λεμεσό, ανέφερε στο Κανάλι 6 ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Λεμεσού, Λεύτερης Κυριάκου. Πρόσθεσε δε, πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν συλλήψεις για τα επεισόδια και πως καταβάλλεται προσπάθεια αναγνωριστούν πρόσωπα πίσω από τις κουκούλες.

Η Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, δήλωσε το μεσημέρι στην τηλεόραση του Ant1 πως η Αστυνομία αποτάθηκε στο δικαστήριο με αίτημα την έκδοση 2 ενταλμάτων σύλληψης το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η κ. Χριστοδούλου ανέφερε ακόμη πως η δύναμη θα αποταθεί μέσω του γενικού εισαγγελέα για έκδοση προνομιακού διατάγματος certiorari για ακύρωση της απόφασης του δικαστή να μην τα εκδώσει.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, ρόπαλα και φωτοβολίδες καθώς και κλειστά κυκλώματα προκειμένου να εξεταστούν. Έχει ήδη ληφθεί και αριθμός καταθέσεων. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 11 χθες, βράδυ λήφθηκε πληροφορία ότι έξω από Σύνδεσμο Φιλάθλων στην οδό Βασιλέως Παύλου , βρίσκονταν συγκεντρωμένα 40 άτομα, που έφεραν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα, ενώ δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από 70 με 80 άτομα που επίσης κρατούσαν ρόπαλα και πέτρες, προσέγγισε τη σκηνή και άρχισαν τη μεταξύ τους ρίψη πετρών, πυροτεχνημάτων και βομβών μολότοφ.

Στη θέα των αστυνομικών που έσπευσαν στο χώρο, οι οχλαγωγούντες τράπηκαν σε φυγή, διαμέσου παρακείμενων δρόμων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, νεαρός 21 χρόνων, ο οποίος φέρει κάταγμα στον αγκώνα.

Προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα υποστατικά, ενώ αυτοκίνητο περίοικου που βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που προκλήθηκε από μολότοφ.

Δεν φαίνεται να σχετίζεται η επίθεση από αγνώστους που δέχθηκε μητέρα και γιος στη Λεμεσό με τα οπαδικά επεισόδια

Η επίθεση από ομάδα κουκκουλοφόρων που δέχθηκαν 16χρονος μαθητής με τη μητέρα του έξω από Καλογεροπουλιο στάδιο στη Μέσα Γειτονιά στις 7:10 χθες βράδυ, όταν πήγε να τον παραλάβει από προπόνηση, δεν σχετίζεται με τα οπαδικά επεισόδια που σημειώθηκαν αργότερα, τονίζεται από πλευράς Αστυνομίας.

Αστυνομική πηγή μας ανέφερε πως το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως προκύπτει, σχετίζεται με προσωπικές διαφορές.

Ο νεαρός που φέρει κατάγματα στη μύτη και τα πλευρά κρατήθηκε για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο, ενώ η μητέρα, που υπέστη σοκ, δεν φέρει εμφανείς κακώσεις.