Μερικά εικοσιτετράωρα πριν από το άνοιγμα των καλπών για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών τα Επιτελεία των δύο εναπομεινάντων υποψηφίων συνεχίσουν το εγχείρημα εξασφάλισης στήριξης από ψηφοφόρους, προσωπικότητες και οργανωμένα σύνολα.

Πριν από λίγο, είχαμε μια δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην τηλεόραση του Αντ1 ότι ο ίδιος θα ψηφίσει Ανδρέα Μαυρογιάννη σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση του. Πρόσθεσε ότι από τους δύο υποψήφιους ο κ. Μαυρογιάννης είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί το Κυπριακό το οποίο είναι για τον ίδιο το σημαντικότερο. Είπε ακόμα ότι για να μπορέσει να εμπνεύσει τον διεθνή παράγοντα η Κύπρος χρειάζεται οι δυνάμεις που επιθυμούν την λύση να είναι στο προσκήνιο.

O ίδιος ο κ. Μαυρογιάννης σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε συγκινημένος σε προσωπικό επίπεδο, από τον τρόπο που λειτουργεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου και επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ τις τελευταίες δύο μέρες.

Ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης, ανακοίνωσε σήμερα την στήριξη του στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ότι βρέθηκε κοινό έδαφος στα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς. Πρόσθεσε ότι με τον κ. Χριστοδουλίδη και τις δυνάμεις που τον περιστοιχίζουν, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο Κυπριακό.

Στην αντίπερα όχθη, o ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το βράδυ της περασμένης Κυριακής το Δημοκρατικό Κόμμα για την αποτελεσματική στήριξη του στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μια ομάδα 67 ακαδημαϊκών ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση τους έχει να κάνε με την ανάγκη της κοινωνίας για πραγματική πολιτική ανανέωση στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της επιτροπής κεντρικής του Κόμματος για τα ζώα Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε ότι ο υποψήφιος εξετάζει με θετικό φακό την πρόταση του, για δημιουργία του θεσμού του επιτρόπου ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες βράδυ οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν και πάλι ψήφο κατά βούληση για τον δεύτερο γύρο.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά των εκλογών να αναφέρουμε ότι ο Γενικός Έφορος εκλογών ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα μια συνάντηση με εκπροσώπους των δύο Επιτελείων, στους οποίους εξηγήθηκε όλη η διαδικασία για τις εκλογές. Γύρω στις 7 και 30 το βράδυ αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ στις 10 το βράδυ θα γίνει και η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου στο Κλειστό στάδιο Τάσος Παπαδόπουλος – Ελευθέρια.