Το άψυχο σώμα ενός ακόμη παιδιού της τ/κ ομάδας βόλεϊ εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας. Πρόκειται για το δεύτερο παιδί της σχολικής ομάδας, που εντοπίστηκε νεκρό.

Συνολικά τέσσερα είναι τα μέλη της τ/κ αποστολής που εντοπίστηκαν νεκρά. Εκτός από τους δύο μαθητές, χθες βράδυ εντοπίστηκαν οι σοροί δύο εκπαιδευτικών που συνόδευαν την ομάδα, ο ένας ήταν ο βοηθός διευθυντής του επαγγελματικού κολεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου και ένας γυμναστής.

Κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου εξακολουθούν να βρίσκονται 22 μαθητές, αγόρια και κορίτσια, ένας ακόμη εκπαιδευτικός και οκτώ γονείς.

Το όνομα του πρώτου αγοριού που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν δόθηκε από την «πρωθυπουργία» στην δημοσιότητα, ωστόσο η οικογένειά του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το επιβεβαίωσε. Είναι ο Ντορούκ Ακίν, 13 ετών. Ο πατέρας του μετέβη στον Αντίγιαμαν και ήταν εκεί την ώρα που το άψυχο σώμα του γιου του έβγαινε από τα ερείπια με τη βοήθεια των τ/κ σωστικών συνεργείων. Του έδωσαν τη φανέλα της ομάδας με τ’ όνομα του και η σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα του τ/κ ανεξάρτητου ομίλου ειδήσεων (Bağımsız Medya Grubu).

Ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου είπε ότι δεν πρόκειται να δίδουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδιών πριν γίνεται τεστ DNA.

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη ιστοσελίδα, στην τ/κ σχολική ομάδα βόλεϊ συμμετείχε επίσης ένα αγόρι, ο Μεχμέτ Αρίφ Αλτάκ, οι γονείς του οποίου, Μουσταφά και Μεριέμ ήταν στη φυλακή γιατί βρισκόταν στα κατεχόμενα με ληγμένη «άδεια παραμονής». Οι γονείς, μετά από 6 μήνες στη φυλακή, παρουσιάστηκαν σήμερα στο «δικαστήριο» και αφέθηκαν ελεύθεροι, ώστε να μπορέσουν να πάνε στο Αντίγιαμαν για να είναι εκεί όταν εντοπιστεί ο γιος τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ