Ένταλμα σύλληψης έχει εξασφαλίσει η Αστυνομία εναντίον του Γερμανού, Martin Josef Rikels, που διαμένει στα κατεχόμενα και αναμενόταν σήμερα να δώσει κατάθεση για υποθέσεις που αφορούν πωλήσεις ακινήτων σε ε/κ γη στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι, όχι γιατί δεν προσήλθε για κατάθεση ο Γερμανός – όπως αναμενόταν – αλλά γιατί στο μεσοδιάστημα εξασφαλίστηκε μαρτυρία, που δικαιολογούσε την έκδοση του διατάγματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο Rikels αντιμετωπίζει τα αδικήματα συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, δόλιες συναλλαγές για περιουσία που ανήκει σε άλλα πρόσωπα, παράνομη κατοχή και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλον, συνομωσία προς καταδολίευση και αδικήματα που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εξασφάλιση της μαρτυρίας για την έκδοση του διατάγματος, διευκρίνισε, έγινε τις τελευταίες ημέρες. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε ότι ούτε ο Γερμανός ούτε κάποιος δικηγόρος εκ μέρους του παρουσιάστηκε σήμερα στην Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ