Εννέα Ουκρανοί, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Βοζνεσένκ, που βρίσκεται όχι μακριά από έναν πυρηνικό σταθμό στην περιοχή Μικολάιφ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βιτάλι Κιμ.

Ηλικίας 3 – 17 ετών, «τα παιδιά είναι όλα τους σε σοβαρή κατάσταση», όπως έγραψε ο Κιμ στην πλατφόρμα Telegram, σύμφωνα με τον οποίο ένα κορίτσι έχασε το μάτι του στην επίθεση αυτή.

Το Βοζνεσένκ βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 20 χλμ σε ευθεία γραμμή από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στο Πριβντενουκραΐνσκ και σχεδόν 70 χιλιόμετρα από το Μικολάιφ.

Το πλήγμα χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών και πολλά σπίτια στο Βοζνεσένσκ, που έχει περίπου 30.000 κατοίκους, διευκρίνισε στον λογαριασμό της στο Facebook η κρατική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, αναρτώντας εικόνες ενός κτιρίου που έχει καταστραφεί.

Η περιοχή του Μικολάιφ, η οποία πλήττεται τακτικά από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, γειτονεύει με αυτήν της Χερσώνας, η οποία σχεδόν εξ ολοκλήρου κατέχεται από τα ρωσικά στρατεύματα από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την επίθεσή της στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Βοζνεσένκ. Η χώρα της τρομοκρατίας που ονομάζεται Ρωσία έπληξε ένα κτίριο κατοικιών», κατήγγειλε στο Telegram ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης Αντριι Γέρμακ. «Το καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όχι μόνο η σημερινή γενιά των Ρώσων θα λογοδοτήσει, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η Ρωσία θα πληρώσει για όλα», πρόσθεσε.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε το πρωί, επίσης στο Telegram, ότι κατέρριψε τέσσερις ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr κοντά στην πόλη Ντνίπρο (κεντροανατολικά) που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, με τη βοήθεια ενός αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP