Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ένα ασθενοφόρο και ένα λεωφορείο, ανακοίνωσε το Σάββατο ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζιαντέπ.

Ο κυβερνήτης είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 15 νεκρούς «στο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο, μια ομάδα διάσωσης και ένα ασθενοφόρο στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Γκαζιαντέπ και Νιζίπ».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα όχημα στο οποίο επέβαινε μια ομάδα δημοσιογράφων – οι οποίοι είχαν μεταβεί στον τόπο ενός ατυχήματος – χτυπήθηκαν μετωπικά από λεωφορείο που κινείτο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

Τέσσερις διασώστες, τρεις πυροσβέστες και δύο δημοσιογράφοι του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ilhas συγκαταλέγονται στους 16 νεκρούς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο DHA δείχνουν το πίσω μέρος ενός μερικώς κατεστραμμένου ασθενοφόρου και ένα λεωφορείο που έχει ανατραπεί και το μπροστινό του μέρος να έχει καταστραφεί.