Ο Σύλλογος Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων (ΣΥ.Ε.Λ) με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας στις 6 Μαρτίου, αναφέρει ότι στόχος αυτής της ετήσιας ενημερωτικής καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διαταραχών επικοινωνίας και κατάποσης, όπως επίσης και η ενημέρωση για τον ρόλο του λογοπαθολόγου ή λογοθεραπευτή.

Όπως αναφέρεται, το θέμα που θα προβληθεί φέτος είναι « Η Συνεργασία των Λογοπαθολόγων με άλλους επαγγελματίες και φροντιστές», υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο της συνεργασίας στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών λόγου και ομιλίας, για άτομα με διαταραχές επικοινωνίας και κατάποσης.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας χρησιμεύει ως μια ισχυρή υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι λογοθεραπευτές, βοηθώντας τα άτομα να ξεπεράσουν τις προκλήσεις επικοινωνίας και να συμμετάσχουν πλήρως στην κοινωνία», δήλωσε η Norma Camilleri, Πρόεδρος της ESLA.

Ο εορτασμός αυτής της ξεχωριστής ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο διακεκριμένο περιβάλλον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, φροντιστές και άτομα με διαταραχές επικοινωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, από τις 9:30–13:00 (CET) στο Zweig Centre του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες και θα περιλαμβάνει στοχευμένες συζητήσεις, παρουσιάσεις και διαδραστικές συνεδρίες, αναδεικνύοντας τη θετική επίδραση της διεπιστημονικής ομάδας στη ζωή των ατόμων με επικοινωνιακές προκλήσεις.

Ο Σύλλογος Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου λέει ότι θα τονίσει ιδιαίτερα το θέμα που προβάλλει φέτος η ESLA, μέσω σειράς παρουσιάσεων που διοργανώνει εντός Μαρτίου για τον ρόλο του λογοπαθολόγου.

Πηγή: ΚΥΠΕ