Μελετώνται εισηγήσεις των ειδικών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επισήμανε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής κατά την σημερινή παρουσίαση των προκλήσεων που έχει ενώπιον του το Υπουργείο του, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξήγησε ότι στόχος είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας στη βάση κριτηρίων για δημιουργία πολιτικών για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Ο κ. Καδής έκανε λόγο για εργαλειοθήκη πολιτικών σε σχέση με την ανατροπή της κλιματικής αλλαγής που βιώνεται έντονα στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου και προανήγγειλε σύσκεψη που θα γίνει στην Κύπρο με τους ομολόγους του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ανακοίνωσε ότι περισσότερες εξελίξεις, θα προκύψουν κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Το Υπουργείο Γεωργίας όπως εξήγησε ο κ. Καδής το 2021 μέχρι το 2022 θα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο ώστε να μπει στο νέο προγραμματικό πλάνο που εκτείνεται μέχρι το 2027 με κόστος περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καδής αναφέρθηκε και σε μελλοντικά έργα. Έθεσε ως το πλέον σημαντικό την μονάδα διαχείρισης ζωικών αποβλήτων στην Ορούντα, μετά και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για δεκάδες λίμνες με απόβλητα στην περιοχή.
Μίλησε ακόμα για την δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο.

Είναι σε εξέλιξη, είπε, η πλήρης αποκατάσταση των σκυβαλλότοπων στο Βατί και στον Κοτσιάτη μετά το κλείσιμο τους.
Σε ό,τι αφορά την μεταφορά των κτηνοτροφικών μονάδων στα Κάτω Πολεμίδια, ο Υπουργός είπε ότι η μεταφορά τους προχωρά με βάση τον σχεδιασμό που έγινε.