Εκκενώθηκε το Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για νοσηλεία ασθενών θετικών στον κορωνοϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με Covid-19, έλαβε οδηγίες για εκκένωση του Παθολογικού Τμήματος από ασθενείς, προκειμένου να φιλοξενήσει ασθενείς με κορωνοϊό, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

 Το Παθολογικό Τμήμα φιλοξενούσε μέχρι χθες περίπου 22 ασθενείς με παθολογικά, καρδιολογικά ή άλλα προβλήματα υγείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ήδη σε άλλα τμήματα και θαλάμους του Νοσοκομείου, σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ακόμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

 Μέχρι στιγμής, μετά την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο, οι ασθενείς νοσηλεύονταν στο Παιδιατρικό Τμήμα και τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

 Σε περίπτωση που συνεχίσει η αυξητική τάση κρουσμάτων και εάν υπάρξει ανάγκη για νοσηλεία περισσοτέρων ασθενών, τότε θα εκκενωθούν και άλλα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου σύσκεψη για το θέμα της επέκτασης του Νοσοκομείου Αναφοράς, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο Χρήστος Λοϊζίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, βουλευτές και το Διοικητικό προσωπικό του Νοσηλευτηρίου.

 Στη σύσκεψη είχε συζητηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία ενός ορόφου για κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ αποφασίστηκε όπως γίνουν μελέτες για να διαμορφωθούν οι συγκεκριμένοι χώροι το γρηγορότερο δυνατόν.

 Στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ο τρίτος όροφος για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό και ταυτόχρονα το υπόλοιπο Νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να δέχεται ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.