Σε κινητοποίηση τέθηκε χθες βράδυ η πυροσβεστική μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 12:10 μετά τα μεσάνυκτα, σε αγροτική περιοχή μεταξύ του Άγιου Τύχωνα και του Αρμενοχωρίου.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας και του Τμήματος Δασών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες που βρίσκονταν κοντά στην φωτιά. 

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα και κατέκαψε σκύβαλα και άγρια βλάστηση έκτασης δέκα εκταρίων.

 Στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από την Αστυνομία έκανε λόγο για ρίψη πυροτεχνημάτων, λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Από έρευνες που ακολούθησαν στην περιοχή εντοπίστηκαν τέσσερα άδεια εργοστασιακά κυλινδρικά σκευάσματα ρίψης πυροτεχνημάτων τα οποία παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ψάχνουν τους εμπρηστές της χθεσινής μεγάλης πυρκαγιάς 

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονταν στην διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις στο σημείο της χθεσινής μεγάλης πυρκαγιάς, στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δοράς.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα εντός του κρατικού δάσους Ορείτες, καλυμμένη με πεύκα και άλλη δασική βλάστηση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε κακόβουλη ενέργεια και σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, οι ανακρίσεις στρέφονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και δεν αποκλείονται συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών.

Νίτσα Παύλου