Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Ρωτώ! Ρώτησαν τον Υπουργό: -Θα κάνουμε εφέτος καρναβάλια; -Ναι μεν αλλά…, απάντησε κι αποσαφήνισε σε όσους δεν κατάλαβαν την απάντησή του. «Βούληση της Κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

-Με ποια μάσκα; ρώτησαν οι πιο περίεργοι, ρώτησα κι εγώ για να καταλάβω τις προθέσεις των κυβερνητικών. Ο Υπουργός κόμπιασε, ξεροκατάπιε κι αναφέρθηκε γενικώς και αορίστως στην επιδημία και όσους πρόωρα ένιωσαν απελευθερωμένοι, σ’ εκείνους που ποτέ δεν τήρησαν και στους άλλους που δεν συμπλήρωσαν τα ενδεικνυόμενα προστατευτικά μέτρα.

-Θα γίνουν παρελάσεις, φιέστες, καρναβαλίστικοι χοροί, πολιορκούσαν τον Υπουργό ξεδιάντροπα οι δημοσιογράφοι. «…Όλα με μέτρο», απαντούσε, χωρίς υπολογισμό και τέντωμα στη μεζούρα προστασίας μας. Με την επωδό που λέγαμε… «Βούληση της Κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

-Είναι οριστική η απόφασή σας για τα Καρναβάλια;, επέμεναν ερειστικά οι εκπρόσωποι των Μέσων. -«Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το πώς θα κάνουμε Απόκριες φέτος, καθώς η Επιτροπή των Ειδικών θα εξετάσει και θα αποφασίσει για τα μέτρα που θα ισχύσουν εκείνη την περίοδο». Για την μόνιμη ατάκα-επωδό του Υπουργού, σας είπα, να μην τα επαναλαμβάνω.

Τα Καρναβάλια έφθασαν! Τα καρναβάλια ήταν εδώ κι εδώ θα παραμείνουν. Με μεταμφιεσμένους, χαρτοπόλεμο, σερπαντίνες, μάσκες ευκαιρίας και σελφ τεστ για τους ορθόδοξους και τους αρνητές. Όλοι οι καλοί καρναβαλιστές χωράνε στις παράτες που οργανώνονται.

Αυτά στην Ελλάδα. Η Κύπρος ως ουραγός-αντιγραφέας θα σερβίρει «μία από τα ίδια». Στα δικά της πλαίσια ασφαλώς, «μεσ’ τη Λεμεσό μας και πάλι»!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6