Τραγωδία εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον Αστρομερίτη, όταν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε υποστατικό, ανασύρθηκε νεκρός 40χρονος εργάτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 5 και 45 το πρωί λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε υποστατικό εταιρείας, με τον ιδιοκτήτη να καταφέρνει να την περιορίσει στην κουζίνα, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία προχώρησε με την τελική κατάσβεση της.

Μετά την κατάσβεση της, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός ένας εργάτης της εταιρείας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ κλήθηκε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, φαίνεται ο άτυχος άνδρας να έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις, ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου του θα εξακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία διεξάγουν έρευνες, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.