Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Πάφο, Λάρνακα και Λευκωσία επιχειρούν στην Άλασσα της επαρχίας Λεμεσού, όπου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2», καθώς κινδυνεύουν υποστατικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από όλες τις επαρχίες, ενώ επιπρόσθετα πυροσβεστικά οχήματα αποστέλλει το Τμήμα Δασών.

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο «Ίκαρος 2» με συνολικά έξι εναέρια πυροσβεστικά οχήματα να επιχειρούν, υπό τον συντονισμό ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς.

Υποστατικά κινδυνεύουν, αναφέρει ο κ. Κεττής και έχει κινητοποιηθεί η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση τους.

Στην περιοχή σπεύδει και ο Διευθυντής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για υποστήριξη του συντονισμού, ο οποίος ασκείται από τον Επαρχιακό Υπεύθυνο Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, η φωτιά μαίνεται κοντά σε βιολογικό σταθμό και κοντά στο νέο πρατήριο βενζίνης παρά το Βατί.

Εξάλλου, λόγω των καπνών από την πυρκαγιά, ο δρόμος Λεμεσού – Άλασσας έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία και καλεί τους οδηγούν που κατευθύνονται προς την ορεινή Λεμεσό να το πράττουν μέσω του χωριού Απαισιά.

Κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Τριμίκλινης – Λεμεσού. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την πόλη της Λεμεσού καλούνται να το πράττουν μέσω Λόφου και Ύψωνα.