Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Άλασσα, στην επαρχία Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε γύρω στις 14:00 μετά το μεσημέρι,  έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, κάηκαν αποθήκες που βρίσκονται πλησίον εργοστασίων, ενώ οι πυροσβέστες προστάτευσαν πρατήριο βενζίνης και εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή στο ύψος του Βατί.

Στο σημείο παραμένουν 17 οχήματα πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική υπηρεσία, και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και 9 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας η φωτιά αυτή την ώρα επηρεάζει χώρο ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας οι Αντιπυρικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το Βατί σταμάτησαν τη φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ, η Άλασσα καθώς και γύρω κοινότητες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στον σταθμό μας, εξήγησε πως η ΑΗΚ μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική προχώρησε προληπτικά στη διακοπή παροχής ηλεκτρισμού, για να διευκολυνθεί το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ στο σημείο σπεύδουν και συνεργεία της Αρχής για να εξεταστεί κατά πόσο προέκυψαν ζημιές στους πασσάλους ηλεκτροδότησης.