Δύο θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν σήμερα στη Λευκωσία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.

Στο πρώτο, 52χρονος οδηγός λεωφορείου εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα κάτω από το λεωφορείο, την ώρα που βρισκόταν έξω από το όχημα και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει μόλις διαπίστωσε ότι αυτό κινείται. Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στη Μακεδονίτισσα, στη στάση των λεωφορείων απέναντι από το Μακάρειο Στάδιο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ίσως να μην είχε γίνει η ρύθμιση του χειρόφρενου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να αρχίσει να κινείται, καταπλακώνοντας τον οδηγό. Για τον απεγκλωβισμό του άτυχου 52χρονου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες εκείνη την ώρα, ενώ εξετάζονται τα δεδομένα και τα κλειστά κυκλώματα σε συνεργασία και με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Στο δεύτερο δυστύχημα, επί της λεωφόρου Κένεντι στη Λευκωσία, 73χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οδηγός αυτοκινήτου που επιχειρούσε δεξιά στροφή ανέκοψε την πορεία του μοτοποδηλάτου με αποτέλεσμα ο οδηγός του να εκτιναχθεί στην άσφαλτο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.