Πρώτη επίσημη συνάντηση είχε σήμερα το πρωί ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του, ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι το Επιμελητήριο είναι σημαντικός εταίρος στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι από κοινού να αναπτύξουν περαιτέρω την κυπριακή ναυτιλία και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις.

«Η συνάντηση σήμερα ήταν καθαρά εθιμοτυπική», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έχει διαφανεί ξεκάθαρα ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και την ίδια προοπτική για την κυπριακή ναυτιλία».

«Προσβλέπω τις επόμενες εβδομάδες, αφού πρώτα συζητήσω με τους συνεργάτες μου μια σειρά δράσεων που έχω κατά νου να προωθήσω, να βρω στήριξη και συμπαράσταση στο κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, που πάντα ανταποκρίνεται θετικά σε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και του κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

«Οι δράσεις του Υφυπουργείου είτε είναι προς ολοκλήρωση, είτε έχουν ήδη δρομολογηθεί από την προκάτοχό μου», ανέφερε ακόμη ο κ.Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι «και κάποια νέα μέτρα που θα εξαγγελθούν, όλα οδεύουν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών του υφυπουργείου και της περαιτέρω ανάπτυξης της κυπριακής ναυτιλίας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό, συζήτησαν τα κύρια θέματα που αφορούν τη ναυτιλία και την ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε, όπως πάντα -ανέφερε ο κ. Καζάκος- τις εισηγήσεις του Επιμελητηρίου, σε πολύ βασικές αρχές τόσο στο θέμα επίλυσης των θεμάτων αυτών, αλλά και της δομής και της δραστηριότητας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, που από την ίδρυσή του, το 2018 έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο. Αυτό αποτελεί ανάγκη να συνεχίσει», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Καζάκος.

Άντια Λοΐζου