Σωρεία καταγγελιών έχει δεχθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για υποθέσεις παράνομης ρίψης πυροτεχνημάτων ανέφερε στο Κανάλι 6 ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι έχει καταντήσει καθημερινή μάστιγα. Εκτός από την οχληρία που δημιουργείται, υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμούς και πρόκληση ζημιών σε περιουσίες, τόνισε.

Ο κ. Σωτηριάδης σημείωσε ότι το γεγονός προκαλεί προβληματισμο, καθώς με την φιλελευθεροποίηση του εμπορίου, ο καθένας μπορεί να παραγγείλει μόνος του πυροτεχνήματα από ιστοσελίδες και αυτά να φτάσουν ταχυδρομικώς στην Κύπρο. Όπως επεσήμανε ο αξιωματικός της Αστυνομίας, πολλές φορές το κιβώτιο δεν αναγράφει το περιεχόμενο και είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Ανέφερε παράλληλα ότι συνεργάζονται στενά όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή η Υπηρεσία Μεταλλείων, οι επιθεωρητές εκρηκτικών υλών, τα ταχυδρομεία, τα τελωνεία να ελεγχθούν αυτές οι περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή πολλοί ακροατές παραπονέθηκαν έντονα για τη ρίψη πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια της νύκτας στη Λεμεσό.