Δύο πακέτα τα οποία περιείχαν κάνναβη, μικτού βάρους 13 κιλών και 200 γραμμαρίων, εντόπισαν σήμερα άνδρες της ΥΚΑΝ και του Τμήματος Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στέλιος Σεργίδης, εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, «μετά από πληροφορίες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Υπηρεσία σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, εντοπίστηκαν σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, δύο πακέτα – δέματα τα οποία περιείχαν ναρκωτικά».

Τα πακέτα, είπε, «έφτασαν χθες Δευτέρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Ισπανία και έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε πως περιείχαν 26 αεροστεγείς συσκευασίες, με ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 13 κιλών και 200 γραμμαρίων».

Πρόσθεσε ότι «τα πακέτα παραλήφθηκαν από την ΥΚΑΝ και θα αποσταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις, ενώ γίνονται έρευνες για τους τελικούς παραλήπτες των ναρκωτικών».

Σημειώνεται ότι η ΥΚΑΝ διερευνά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την άφιξη των ναρκωτικών στην Κύπρο.

Ακόμα διερευνάται κατά πόσον υπάρχει σύνδεση της σημερινής άφιξης των πακέτων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με αυτά που εντοπίστηκαν επίσης χθες Δευτέρα και περιείχαν 13.5 κιλά κάνναβης.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ