Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής έχει αποδεχθεί από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness, η οποία εδρεύει στη Λεμεσό, δωρεά εξοπλισμού για τη διενέργεια ακόμη μεγαλύτερου αριθμού εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊού. Η δωρεά αυτή είναι μία από τις πολλές ενέργειες για την αντιμετώπιση της νόσου που αναλαμβάνει η εταιρεία Exness η οποία αποφάσισε να διαθέσει μεγάλο χρηματικό ποσό για την υποστήριξη ερευνητικών και ιατρικών δράσεων καθώς και την παραχώρηση βοήθειας σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Ινστιτούτου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, χάρη στη δωρεά και την απόκτηση του πλέον σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, το Ινστιτούτο θα αυξήσει την ταχύτητα και τον αριθμό των δειγμάτων που θα μπορεί να αναλύει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exness, Petr Valov, ανέφερε ότι βλέποντας τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία ο ιός εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία και το Ιράν, η εταιρεία θεώρησε καθήκον της να στηρίξει τον ιατρικό τομέα στην Κύπρο προκειμένου να αποφύγει το χείριστο σενάριο. Παράλληλα, ανέφερε, πως η εταιρεία παροτρύνει τα στελέχη της να εργάζονται από το σπίτι και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προκειμένου να συμβάλουν στην αποτροπή διασποράς του ιού.