Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα τα δυο αδέλφια, 33 και 44 χρόνων, για το διπλό φονικό του περασμένου Νοεμβρίου σε εξοχική κατοικία στην επαρχία Λεμεσού, με θύματα την 33χρονη Μαρίλια Γκατζιμπαντάνοβα και τη 43χρονη Χαγιάτ Αλραέσι.

Το Δικαστήριο όρισε για ακρόαση την υπόθεση στις 9 του ερχόμενου Μαΐου. Ο δικηγόρος του 33χρονου δεν έφερε ένσταση ο πελάτης του να παραμείνει υπό κράτηση έως την ημερομηνία που καθορίστηκε για έναρξη της δίκης. Ένσταση, ωστόσο, υποβλήθηκε από τον δικηγόρο του 44χρονου αδελφού του και το Δικαστήριο θα αποφασίσει σχετικά με την κράτησή του, την προσεχή Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Ο 33χρονος, καθ’ ομολογία δολοφόνος, είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της κλοπής, ενώ ο αδελφός του κατηγορείται για συνέργεια μετά τη διάπραξη εγκλήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Η καταγγελία για την εξαφάνιση των δυο άτυχων γυναικών είχε γίνει από φιλικό πρόσωπο της 43χρονης, στις 19 Νοεμβρίου 2021, αφού αυτές, όπως είπε, είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος κλήθηκε για ανάκριση στις 25 Νοεμβρίου και συνελήφθη στις 26 Νοεμβρίου, για υπόθεση απαγωγής και αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του. Ο ίδιος αρνείτο εμπλοκή μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οπότε ομολόγησε τη διάπραξη του διπλού εγκλήματος.

Οι σοροί των θυμάτων εντοπίστηκαν θαμμένες, έπειτα από υποδείξεις του 33χρονου, στην αυλή εξοχικής κατοικίας στα Κάρδαμα της επαρχίας Λεμεσού, και όπως διαπιστώθηκε είχαν πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο.

Ο 44χρονος αδελφός του συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων κι η κύρια κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή τη συνέργειας μετά την διάπραξη εγκλήματος.