*Φωτογραφία αρχείου

Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τα Κυβερνητικά Τμήματα για αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του, προκειμένου να καταστεί εφικτό να κατασκευαστεί ο κάθετος δρόμος πρωταρχικής σημασίας που θα εκτείνεται από τον παραλιακό μέχρι τη περιοχή του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Γερμασόγειας.

Ο Κυριάκος Ξυδιάς ανέφερε πως από την επικαιροποίηση του παλιού ρυθμιστικού σχεδίου στην οποία προέβη η τοπική αρχή, διαφάνηκε πως λόγω αναπτύξεων που αδειοδοτήθηκαν από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, δεν μπορεί να κατασκευαστεί δρόμος τετραπλής κατεύθυνσης.
Πρόσθεσε πως απαιτείται να συγκληθεί σύντομα σύσκεψη από τα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και πως Δήμος εισηγείται πλέον την κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, την απαίτηση τους για κατασκευή της προέκτασης προς βορρά των οδών Παναγιώτη Τσαγκάρη και Εδέσσης, που εφάπτεται της βιομηχανικής περιοχής και θα ενώνει τους Δήμους Γερμασόγειας και Αγ. Αθανασίου, επαναλαμβάνουν με νέα επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους οι κάτοικοι της περιοχής Κολούμπια στον Δήμο Γερμασόγειας.

Υποδεικνύουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο από τα καυσαέρια, την ηχορύπανση και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, τονίζοντας πως δεν αντέχουν πλέον.