Τον Χαράλαμπο Προύντζο στη θέση του Υπουργού Οικονομικών θα διορίσει αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του ο ανεξάρτητος υποψήφιος  για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αναφέρει επίσης ότι θα δημιουργηθεί ομάδα συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Οικονομίας, με επικεφαλής τον Δρ Μάριο Κληρίδη.

«Η επιλογή μου για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, αν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, είναι ο Χαράλαμπος Προύντζος», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μαυρογιάννης.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη «η οικονομική πολιτική του προγράμματος διακυβέρνησής μου έχει ως πυξίδα την ανάπτυξη, την αειφορία, την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση» και σημειώνει πως είναι δεσμευμένος για ισχυρή οικονομία με δημοσιονομική πειθαρχία και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία ισχυρή οικονομία που εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη και αναβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο του συνόλου του λαού.

Όπως προσθέτει «ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να χειριστεί την Πράσινη Συμφωνία και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας, που είναι η νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οικονομία, ενέργεια, ανθεκτικότητα και χρήση πόρων είναι αλληλένδετα».

Αναφερόμενος στον Χαράλαμπο Προύντζο είπε ότι επιλέγει «ένα άνθρωπο της νεότερης γενιάς. Έναν αυτοδημιούργητο επαγγελματία, από τον χώρο των επιχειρήσεων. Με πλούσια εμπειρία σε νομικά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια. Με τεχνοκρατική επάρκεια, ικανότητα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων. Με υψηλό πολιτικό αισθητήριο που μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και να ανταποκρίνεται με οξύνοια σε δύσκολα διλήμματα. Με αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε, επίσης, ότι «με την αναγκαία διαπραγματευτική δεινότητα, ώστε να εκπροσωπεί επάξια και αποτελεσματικά την Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Eurogroup και σε άλλα διεθνή φόρα».

Εξάλλου, αναφέρει ότι θα δημιουργηθεί ομάδα συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Οικονομίας, με επικεφαλής τον Δρ Μάριο Κληρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ