Χωρίς καμιά άδεια, με 2 παράνομους ορόφους και τσιμεντώνοντας αρχαιότητες παρα τη διαφωνία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ανεγερθηκε πολυκατοικία στη Νεάπολη στη Λεμεσό, κοντα στο παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, «Αλήθεια». Μελετητές του έργου σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο, υποψηφίου Δημάρχου.

Ο Γιάννης Αρμεύτης, στον οποίο, όπως μας επιβεβαίωσε ο ίδιος, αναφέρεται το δημοσίευμα, δήλωσε στο Κανάλι 6 ότι η πολυκατοικία ανεγέρθηκε με σχέδια του γραφείου του, όμως μόλις αντιλήφθηκε τις παρανομίες κι ενώ η πολυκατοικία ήταν ακόμη στα μπετά, αποχώρησε από το έργο κι ενημέρωσε τις αρχές.

Η Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού εισηγήθηκε εκ των υστέρων έκδοση αδειών για την πολυκατοικία

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Κανάλι 6 για τη συγκεκριμένη υπόθεση τέθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνη εισήγηση από την Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου, για εκ των υστέρων έκδοση Πολεοδομικής και Οικοδομικής άδειας για την πολυκατοικία που χτίστηκε παράνομα. Μετά από αντιδράσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης.

Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν ότι η ίδια τακτική από την Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου, ακολουθήθηκε και σε άλλες παράνομες οικοδομές, με το αιτιολογικό ότι τυχόν άρση των παρανομιών θα σήμαινε κατεδάφιση των κτιρίων.

Άξιο απορίας είναι, αν αληθεύει ο ισχυρισμός του κ. Αρμεύτη ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού ενημερώθηκαν από τον ίδιο για τις παρανομίες, πως δεν ζήτησαν την έκδοση διατάγματος αναστολής εργασιών, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και άφησαν τις εργασίες να συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την ανέγερση πολυκατοικίας στη Λεμεσό χωρίς τις απαραίτητες άδειες είναι εξόχως σοβαρά και πρέπει να τύχουν άμεσης διερεύνησης, δήλωσε ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά.

«Πολύ περισσότερο δε, αν και εφόσον εμπλέκεται στην υπόθεση αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο συνδέεται με υποψήφιο για τη θέση του Δημάρχου Λεμεσού», πρόσθεσε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα μελετήσει σε βάθος το θέμα και προτίθεται να το εγγράψει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, κατέληξε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.