Στη Λεμεσό υπάρχει πιο μεγάλο προβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης και πρέπει να εγγύψουμε άμεσα να βοηθήσουμε, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βεφεάδης ο οποίος προτίθεται σύντομα να οργανώσει σχετική δημόσια παρουσίαση, για τους πολίτες και τις Τοπικές Αρχές της ευρύτερης Λεμεσού.

Ο Αλέξης Βαφεάδης πρόθεσε πως είναι πιο σύνθετα τα έργα της Λεμεσού και προώθηση τους, όμως στόχος του Υπουργείου είναι να εφαρμοστούν το συντομότερο.

Υπέδειξε δε, πως οι πρόνοιες του ΣΒΑΚ θα επηρεάσουν αρνητικά τους πολίτες αρχικά μέχρι που στη συνέχεια να βελτιώσουν την κατάσταση, γι’ αυτό κι όπως είπε είναι σημαντικό να γίνουν τέτοιες παρουσιάσεις για να ακουστούν και οι ανησυχίες των Πολιτών.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο σταθμός μας με την  Προϊστάμενη του Κλάδου Βιώσιμης Κινητικότητας, Εύη Αναγιωτού μας ανέφερε ότι οι υπο σχεδιασμό λεωφορειολωρίδες και ποδηλατολωρίδες για τη Λεμεσό, για τις οποίες έχουν εξασφαλιστεί €14.5 εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα δημοπρατηθούν στο τέλος του χρόνου και να παραδοθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2026.