Με εντατικούς ρυθμούς και με βιολογικά σκευάσματα θα αρχίσει ο Δήμος Λεμεσού από τις αρχές Μαρτίου τους συστηματικούς ψεκασμούς, σε όλους τους πιθανούς χώρους εκκόλαψης κουνουπιών, για την καταπολέμησή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι ψεκασμοί θα επεκταθούν σε όλους τους χώρους που υπάρχουν στάσιμα νερά, σε όλη την επικράτεια του Δήμου και ειδικότερα σε ποταμούς, ρυάκια και οχετούς.

Σημειώνεται ότι, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Υγείας των Βρετανικών Βάσεων και του Υπουργείου Υγείας, συστάθηκε και εφαρμόζεται Σχέδιο Δράσης Καταπολέμησης των Κουνουπιών στη Δυτική Λεμεσό, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η εγκατάσταση κατά μήκος της Αλυκής Ακρωτηρίου, εννέα (9) Μηχανών Παγίδευσης Κουνουπιών.

Αναφέρεται επίσης ότι αρχίζει προσεχώς και νωρίτερα από άλλες χρονιές, ο καθαρισμός των ανοικτών χώρων και οικοπέδων από την άγρια βλάστηση. Εντός Απριλίου ξεκινά και ο καθαρισμός των ποταμών σε όλη την επικράτεια της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί το κοινό να συνδράμει στην όλη προσπάθεια με απλά μέτρα, τα οποία μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας στο σπίτι του και στους ανοικτούς χώρους που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχό του.

Συγκεκριμένα, το κοινό καλείται να απομακρύνει τα στάσιμα νερά, να απομακρύνει από τις αυλές όλα τα αντικείμενα τα οποία συλλέγουν νερό όπως μπουκάλια, παλαιά ελαστικά, γλάστρες και διάφορα δοχεία, και να καλύπτει με σήτες τα στόμια των σωλήνων εξαερισμού του αποχετευτικού συστήματος.

Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζονται οι αγωγοί όμβριων υδάτων και τα κανάλια απορροής ώστε να μην κατακρατείται νερό και η ροή του να είναι ελεύθερη, ενώ σε περίπτωση που στον χώρο υπάρχει πισίνα, δεν πρέπει να αφήνεται το νερό στάσιμο και χωρίς να γίνεται η αναγκαία συντήρηση.

Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει, τέλος, ότι για την προστασία από τα τσιμπήματα κουνουπιών καλό είναι, όπου είναι εφικτό, να τοποθετηθούν και να χρησιμοποιούνται σήτες προστασίας από έντομα σε εξωτερικές πόρτες και παράθυρα, όπως και κουνουπιέρες ή εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σκευάσματα σώματος ή χώρου.