Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα ολοκληρωθούν όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο δήμαρχος επιθεώρησε σήμερα το πρωί όλα τα εργοτάξια των συγχρηματοδοτούμενων έργων που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής και συνομίλησε με τους επιβλέποντες μηχανικούς, τους εργολάβους, αλλά και με περίοικους. Στις δηλώσεις του επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα γίνουν προσπάθειες να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε λόγω πανδημίας, τονίζοντας ότι η σημασία της προώθησης έργων τοπικής σημασίας σε αυτή την περίοδο είναι τεράστια τόσο από πλευράς κοινωνικής ωφελιμότητας όσο και από πλευράς συμβολής τους στην αναθέρμανση της οικονομίας.

Αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης των έργων, είπε ότι από τα 10 συμβόλαια των συγχρηματοδοτούμενων έργων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, τα τρία έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα έχουν παραδοθεί. Τα υπόλοιπα 7 συμβόλαια έχουν εδώ και καιρό αρχίσει και βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο υλοποίησης το καθένα.

Τα τρία συμβόλαια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είναι οι αναπλάσεις των πλατειών Αριστείδη Κουδουνάρη, Φιλελλήνων και Συντάγματος.

Τα επτά συμβόλαια που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής είναι: Πλατεία Αναγέννησης, Ανάπλαση Μισιαούλη – Καβάζογλου, Πράσινος Περίπατος, Επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη, Κέντρο Ενηλίκων και Ανάπλαση πολυκατοικιών Μισιαούλη – Καβάζογλου).

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι τα τελευταία 3 χρόνια, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε με μεγάλη ταχύτητα στην προώθηση της υλοποίηση των έργων αυτών, και είναι σημαντικό να τελειώσουν όλα, ώστε το στοχευμένο όφελος στην τοπική κοινωνία να είναι το μέγιστο δυνατό. Όλα τα έργα στηρίζονται πάνω στην ίδια φιλοσοφία, αυτή της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να ολοκληρωθούν όλα, κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.