Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον νεαρού 21 χρόνων που φέρεται να μαχαίρωσε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού τον συγκάτοικό του, επίσης 21χρόνων, στο υποστατικό όπου διέμεναν στην Ευρύχου.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA, o κοινοτάρχης της Ευρύχου, Ξένιος Ξενάκης, είπε ότι οι νεαροί, με καταγωγή από το Νεπάλ, που διαμένουν στο συγκεκριμένο υποστατικό, δεν απασχόλησαν στο παρελθόν τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, χθες βράδυ, οι δύο νεαροί, ενώ βρίσκονταν στο υποστατικό όπου διαμένουν με άλλους αλλοδαπούς, πιάστηκαν στα χέρια. Κάποια στιγμή έβγαλαν μαχαίρια, με αποτέλεσμα ο νεαρός 21 χρόνων να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον συγκάτοικό του, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από μέλη της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο για εξετάσεις.

Μετά την τραγική κατάληξη του διαπληκτισμού, ο φερόμενος ως δράστης μετέβη στον αστυνομικό σταθμό, παραδόθηκε και ανέφερε στην Αστυνομία τα όσα εκτυλίχθηκαν. Νωρίτερα σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.