Δείπνο για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας και τους Ευρωπαίους Κεντρικούς Τραπεζίτες, που βρίσκονται για διήμερη σύνοδο στην Κύπρο, στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου Κουρίου, θα παραθέσει απόψε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο θα συμμετάσχουν γύρω στα 100 άτομα και υπήρξαν ενστάσεις από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ωστόσο το αρχαίο θέατρο δόθηκε για το σκοπό αυτό, με την έγκριση του Υπουργού Μεταφορών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου μας ανέφερε ότι όντως δόθηκε κατ’ εξαίρεση άδεια για την εκδήλωση, που δεν είναι απλώς δείπνο, με την έγκριση και του Υπουργού Μεταφορών.

Πρόσθεσε πως η ίδια ενημερώθηκε από τους οργανωτές, πως η εκδήλωση είναι για τους Ευρωπαίους Κεντρικούς Τραπεζίτες και θα συμμετάσχουν 20 άτομα.

Υπέδειξε πως συνήθως παραχωρείται για εκδηλώσεις το πλάτωμα πάνω από το θέατρο, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση παραχωρήθηκε κατ’ εξαίρεση η ορχήστρα, λόγω του ότι η σύνοδος των Κεντρικών Τραπεζιτών είναι πάρα πολύ σημαντικό και γεγονός για την Κύπρο και σπάνιο.

Σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός μας εκπρόσωπο του του ΕΤΕΚ εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός.

Πρόσθεσε δε, πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη χρήση των αρχαιολογικών χώρων και να μην παραχωρούνται για σκοπούς πέραν της ανάδειξης του πολιτισμού και των αρχαιοτήτων.