Δεν παραδέχθηκε ενοχή, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της αδελφής του, ηλικίας 21 ετών, που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου 2020 στο σπίτι τους, σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος απάντησε αρνητικά στις κατηγορίες ότι στις 5 Μαΐου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του, η οποία βρισκόταν στον δεύτερο μήνα της κύησης, με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του τυφέκιο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα και ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες διαμετρήματος 7.62 χιλιοστών, κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς.

Ο νεαρός απάντησε θετικά στην κατηγορία ότι εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, ανέφερε στο Κακουργιοδικείο ότι δεν έχει παραλάβει ακόμα όλο το μαρτυρικό υλικό, με τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να απαντά πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Νικόλαος Σάνδης, όρισε την 30η Ιουνίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ μέχρι τότε ο 23χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σπίτι τους.

Ο κατηγορούμενος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι, ενώ καθάριζε το όπλο του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδερφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν απέναντί του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της.

ΚΥΠΕ