Σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων προσαρμόζεται ο Δήμος Λεμεσού για το Καρναβάλι του 2021, που δεν θα θυμίζει τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν καρναβαλίστικες παρελάσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.

Το θέμα απασχόλησε χθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου όπου κατατέθηκαν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις για πραγματοποίηση εκδηλώσεων που να συμβαδίζουν με τα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.

Το Καρναβάλι της Λεμεσού δεν θα ήταν σωστό ν’ ακυρωθεί και παρά το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις και οι μαζικές εκδηλώσεις, όπως οι καρναβαλίστικοι χοροί, «θα κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στη βάση των όσων μας επιτρέπουν οι συνθήκες», είπε ο κ. Χαραλαμπίδης.

Προσανατολιζόμαστε προς μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις, ανέφερε και υπέδειξε πως συγκεκριμένες αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως, παρά την ακύρωση των μεγάλων μαζικών εκδηλώσεων, στις προθέσεις του είναι να διοργανώσει μια σειρά από παλιές και νέες εκδηλώσεις με τρόπους συμβατούς με τις υφιστάμενες την περίοδο του καρναβαλιού συνθήκες της πανδημίας.

«Οι συνθήκες της πανδημίας μας αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουμε το Καρναβάλι του 2021 και οι μαζικές εκδηλώσεις, όπως η Μεγάλη Παρέλαση και η Παιδική Παρέλαση αναγκαστικά δεν μπορούν να διοργανωθούν», προστίθεται.

Ωστόσο, ο Δήμος σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση, τη χαρά, τη διασκέδαση και τη αισιοδοξία που προσφέρει το Λεμεσιανό Καρναβάλι δεν πρέπει να την στερηθούν οι Λεμεσιανοί αλλά και όλοι οι άλλοι συμπατριώτες μας, ειδικά αυτή την εποχή που την έχουν περισσότερο από ποτέ, ανάγκη».