Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντοπίζονται τον τελευταίο καιρό στην Κύπρο γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Ήδη λαμβάνονται αυξημένα μέτρα σε όλες τις νόμιμες εισόδους της δημοκρατίας από τις αστυνομικές αρχές για να προλάβουν τους εμπόρους των ναρκωτικών.

Το γεγονός ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών που εντοπίζονται είναι μεγάλες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυξάνεται παράλληλα και η ζήτηση στην Κύπρο.

Μόλις χθες συνελήφθησαν δύο νεαροί στην Λεμεσό στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν 6,5 περίπου κιλά κάνναβης.

Πρόκειται για ένα 23χρονο και ένα 22χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, και ζητήθηκε η οκταήμερη κράτηση τους.

Και οι δύο δεν συνεργάζονται με την αστυνομία, η οποία έχει πληροφορίες ότι ο 23χρονος διακινούσε ναρκωτικά, για αυτό και ανακόπηκε για έλεγχο.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων, μέλη της ΥΚΑΝ, εντόπισαν το όχημα του νεαρού στις 8 και 30 το βράδυ να κινείται στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Λεμεσού.

Έγινε προσπάθεια ανακοπής του συγκεκριμένου οχήματος αλλά ο 23χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, συγκρούστηκε με δύο υπηρεσιακά οχήματα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε.

Από έλεγχο στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν έξι αεροστεγείς συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 6 κιλών και 480 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 23χρονου όπου διαμένει με τον 22χρονο, και εντοπίστηκαν στο υπνοδωμάτιο του δεύτερου τέσσερις νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 65 γραμμάρια κάνναβης καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.

Η ΥΚΑΝ συνεχίζει τις εξετάσεις της για να εντοπίσει τόσα τα άτομα που προμήθευσαν τα ναρκωτικά στους νεαρούς, όσο και τα άτομα στα οποία θα κατέληγαν.

Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, μετά τον εντοπισμό 32 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά, με ένα μεγάλο μέρος του φορτίου να κατέληγε στην Κύπρο.

Τα φορτία της κοκαΐνης μεταφέρονταν στην Ελλάδα με πλοία, από την Βραζιλία.

Σύμφωνα με την έρευνα των ελληνικών αρχών, μεγάλο μέρος της κοκαΐνης αξίας πέραν του 1 εκατομμυρίου ευρώ που κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά προοριζόταν για την Κύπρο, ενώ το υπόλοιπο για την Ελλάδα και την Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ενημερώσει σχετικά την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών στην Κύπρο, με αποτέλεσμα η ΥΚΑΝ να ζητήσει η ίδια σχετική ενημέρωση, μετά που κυκλοφόρησε η είδηση.

Πάντως, η πληροφορία, ότι μεγάλο μέρος του φορτίου θα κατέληγε στην Κύπρο, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από επίσημη πηγή.