Στην Τροοδίτισσα και συγκεκριμένα στο σημείο όπου έχασε χθες το πρωί τη ζωή του ο 33χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθος Κυριάκου, μετέβησαν σήμερα ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, τόσο ο Υπουργός όσο και ο Αρχηγός ήθελαν να εξετάσουν από κοντά τη σκηνή του ατυχήματος και να ενημερωθούν για το πώς έγινε το τραγικό ατύχημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η έρευνα της αστυνομίας όσο και της Εθνικής Φρουράς για να διαπιστωθεί πως έχασε τη ζωή του ο άτυχος 33χρονος.

Από πλευράς της Εθνικής Φρουράς, έχει αναλάβει να διενεργήσει την έρευνα ο Γενικός Επιθεωρητής του στρατού και με την ολοκλήρωσή της, αυτή θα δοθεί τόσο στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, όσο και στον Υπουργό Άμυνας.

Χθες ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι ο 33χρονος με τη χρήση σχοινιού προσπάθησε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, όπου γίνεται κατάβαση σε γκρεμό και πρόσθεσε ότι αποκόπηκε  το σχοινί που κρατούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους 40 μέτρων.

Το σχοινί παραλήφθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ και εστάλη σε ειδικό εργαστήριο για εξετάσεις.

Στο μεταξύ, από τις 11 το πρωί είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο Λευκωσίας η διενέργεια νεκροτομής επί της σορού του 33χρονου λοχαγού, για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Την νεκροτομή διενεργούν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.