Έχει εκπονηθεί η περιβαλλοντική μελέτη που έχει αναθέσει ο Δήμος Λεμεσού σε ιδιωτικό οίκο, σε σχέση με την ηχορύπανση που προκαλείται από τη λειτουργία του λιμανιού της Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, οι μελετητές θα παρουσιάσουν τη μελέτη που διενεργήθηκε με όρους που ετοίμασε το Τμήμα Περιβάλλοντος, στην τοπική αρχή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολούθως, όπως μας είπε ο κ. Νικολαΐδης, ο Δήμος θα παρουσιάσει τη μελέτη στους ενδιαφερόμενους.

Ως γνωστό, έντονα παράπονα για οχληρία 24 ώρες το 24ωρο από τη λειτουργία του λιμανιού μετά την έλευση των νέων γερανογεφυρών, εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής του Ζακακίου που γειτνιάζει με το λιμάνι, οι οποίοι συνέστησαν Συντονιστική Επιτροπή και προέβησαν σε σωρεία παραστάσεων προς του αρμόδιους και σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Το θέμα συζητήθηκε και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ενώπιον της οποίας ξεκαθαρίστηκε πως θα έπρεπε να εκπονηθεί νέα μελέτη για την ηχορύπανση, πέραν από Γιούρογκεϊτ, με όρους από το τμήμα περιβάλλοντος ενώ, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία, αποφάσισε να τη χρηματοδοτήσει ο Δήμος Λεμεσού.

Κατά καιρούς, κάτοικοι της περιοχής Ζακακίου επανέρχονται με παράπονα για την οχληρία από τη λειτουργία του Λιμανιού.