Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η αστυνομία για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που φέρονται να είναι οι δράστες του μακελειού στο Καναδά.  Πρόκειται για τους  Damien Sanderson 31 ετών και  Myles Sanderson 30, χρόνων οι οποίοι φέρονται να μαχαίρωσαν ανθρώπους σε 13 διαφορετικές περιοχές, προκαλώντας τον θάνατο σε δέκα και τον τραυματισμό σε άλλους δεκαπέντε.

Οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν για τις δολοφονικές τους μετακινήσεις  ένα μαύρο Nissan Rogue το οποίο  εντοπίστηκε περίπου  200 μίλια νότια της περιοχής όπου σημειώθηκαν τα μαχαιρώματα, χθες Κυριακή. Το αυτοκίνητο φαίνεται να κλάπηκε από θύματα των δραστών. 

Αν και η αστυνομία δεν έχει δημοσιοποιήσει τυχόν κίνητρα της πολύνεκρης επίθεσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αιματοκύλισμα σχετίζεται με ναρκωτικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια από τα θύματα αποτελούσαν τους στόχους των δραστών,  ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν τυχαία στο δρόμο των δολοφόνων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθ΄σεις έγιναν σε πολλές τοποθεσίες στο James Smith Cree Nation και στο χωριό Weldon, με την αστυνομία να ερευνά  συνολικά 13 σκηνές εγκλήματος.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τεθούν υπό κράτηση»

Σε  δηλώσεις του σήμερα, ο Έβαν Μπρέι, αρχηγός της αστυνομικής υπηρεσίας της Ρετζίνα, ανέφερε ότι οι ύποπτοι είναι ακόμη ελεύθεροι παρά συνεχείς προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας. «Δεν θα σταματήσουμε αυτή την έρευνα μέχρι να κρατήσουμε αυτούς τους δύο με ασφάλεια», είπε.

“Είμαστε σίγουροι ότι κάποιος εκεί έξω γνωρίζει πού βρίσκονται αυτοί οι δύο και έχει πληροφορίες που θα ήταν πολύτιμες για την αστυνομία. Σας προτρέπω να μοιραστείτε τις πληροφορίες αυτές μαζί μας”, ανέφερε ενδεικτικά. 

Με πληροφορίες από the New York Times