Ο διοικητής της ΥΚΑΝ βρίσκεται εκτός υπηρεσίας από τις 22 Ιουνίου, αφού ξεκίνησε σε βάρος του έρευνα από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Διερευνά καταγγελία που υπέβαλε η διεύθυνση των φυλακών εναντίον του ανώτερου αξιωματικού, για υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ενημερώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ζήτησε και του δόθηκε παράταση μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, για να ολοκληρώσει την έρευνα.

“Ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως παρατείνει τη διαθεσιμότητά του μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2022, με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος”, αναφέρει.

Προστίθεται πως σε περίπτωση ολοκλήρωσης της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, τότε η διαθεσιμότητα αίρεται αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ