Σε αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Όπως ανέφερε, αν και το Υπουργικό ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών, εντούτοις οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί απόψε στις 19:00 με τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις της επιτροπής.

«To Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σεντώνας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν λήφθηκε απόφαση σε σχέση με περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ενόψει του γεγονότος ότι συνεκλήθη για σήμερα στις 7μμ στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να ακούσει τις απόψεις της επιτροπής.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι κατά την αυριανή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και θα ακούσει τις απόψεις τους.

«Τελικές αποφάσεις θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει αύριο, 23 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο», καταλήγει ο κ. Σεντώνας.