«Τρύπωσε» σε κατοικία ζεύγους στο Ζακάκι, στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης ο διαρρήκτης, μη αναμένοντας την επιστροφή των ενοίκων την ίδια ώρα. Η έκπληξη ήταν…διπλή, τόσο για τον διαρρήκτη που προφανώς ήλπιζε πως θα δράσει…. ανενόχλητος, όσο και για τους ιδιοκτήτες που αντίκρισαν φως στο σπίτι τους κι έναν άγνωστο μέσα να αλωνίζει.

Πριν προλάβει ο 22χρονος ιδιοκτήτης της οικίας να αντιδράσει, ο διαρρήκτης, που είχε συγκεντρώσει τιμαλφή σε μια πλαστική σακούλα, του επιτέθηκε με έναν μπαλτά που κρατούσε και τον τραυμάτισε στο χέρι. Μετά άρχισε να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο. Ο 22χρονος κατάφερε να τρέξει προς την είσοδο και να καλέσει βοήθεια. Έσπευσε ένας νεαρός γείτονας και μαζί με τον ιδιοκτήτη στράφηκαν προς τον άγνωστο, ο οποίος άρπαξε μια γλάστρα και προσπάθησε να τη ρίξει προς το μέρος των δύο νεαρών. Όμως, γλίστρησε, έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Οι δύο νεαροί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέχρι την άφιξη της αστυνομίας. Μετά την παράδοσή του, διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ότι ο δράστης ήταν ένας 43χρονος από το Ιράν. Σε έλεγχο στη σκηνή, βρέθηκε ότι ο δράστης κατείχε κι ένα καλαμάκι το οποίο είχε υπολείμματα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι μεθαμφεταμίνη.

Από περαιτέρω έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του ένας μπαλτάς, ενώ στην πλαστική τσάντα που κρατούσε, εντοπίστηκαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα τα οποία ο 22χρονος ιδιοκτήτης αναγνώρισε ως δικά του και της μητέρας του. Η αστυνομία εντόπισε άλλα δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ρολόι, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Από την έρευνα φάνηκε πως ο διαρρήκτης κατάφερε να μπει στο σπίτι παραβιάζοντας ένα παράθυρο και άρχισε να κλέβει τιμαλφή και χρυσαφικά, μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επέστρεψε και τον «έπιασε στα πράσα». Στη βιασύνη του μάλιστα να διαφύγει, σκόρπισε τα περισσότερα κοσμήματα στο πάτωμα.

Ο 43χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, αφού διαπιστώθηκε ότι φέρει μικρό υποσκληρίδιο αιμάτωμα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή. Ο 22χρονος ιδιοκτήτης έφερε ελαφρά τραύματα από την επίθεση που δέχτηκε.

Γιάννης Κωστακόπουλος