Κλιμάκιο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού μετέβη το πρωί στο Φοινί για να παραλάβει τα χρειώδη ώστε να ασκεί ο Έπαρχος τις εξουσίες και αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου, μετά την παύση του σώματος από το Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω δυσλειτουργίας, ωστόσο ο Κοινοτάρχης Φυλακτής Ηρακλέους αρνήθηκε να τα παραδώσει.

Η Βοηθός έπαρχος Έσθη Παναγίδου δήλωσε μετά από αυτή την εξέλιξη, ότι θα υπάρξει διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών για τον περεταίρω χειρισμό της υπόθεσης.

Ο κοινοτάρχης Φυλακτής Ηρακλέους δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον και πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας λειτουργούν κανονικά και υπηρετούν το χωριό, οι κάτοικοι του οποίου τους ανέδειξαν με τη ψήφο τους.

Ένα από τα μέλη του Συμβουλίου που παραιτήθηκαν, ο Φειδίας Πιερή, υποστήριξε πως υπήρχαν συνέχεια διαφωνίες και ο Κοινοτάρχης έκανε ότι ήθελε, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν συνολικά 20 μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Η Νίκη Νεοφύτου μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου είπε πως τα ενεργά μέλη του, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη από τον Κοινοτάρχη και πως θα τοποθετηθούν μέσω ανακοίνωσης.