*Φωτογραφία αρχείου

Τις διαδικασίες για κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου και επικίνδυνου 14όροφου κτιρίου της Pieris Estate, επί της Λεωφόρου Ομονοίας, κίνησε ο Δήμος Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6, ο δημοτικός μηχανικός, Αντώνης Χαραλάμπους, θα προκηρυχθούν δημόσιες προσφορές για την κατεδάφιση μέσω ιδιώτη μελετητή, που θα εκπονήσει μελέτη για ασφαλείς τρόπους κατεδάφισης, αλλά και διαχείρισης των υλικών που θα προκύψουν.

Ο μελετητής επίσης θα επιλεγεί με διαδικασία προσφορών, για τις οποίες αυτή την περίοδο ετοιμάζονται οι οροι.

Η προκήρυξη των προσφορών αναμένεται γύρω στο Μάρτιο.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις με τον εκκαθαριστή που δεν απέδωσαν, η Τοπική αρχή αποφάσισε και περιέλαβε στον Προϋπολογισμό για το 2023, ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ για σκοπούς κατεδάφισης του κτιρίου.

Μετά την κατεδάφιση, ο δήμος θα προχωρήσει σε ανάκτηση της τελικής δαπάνης που θα απαιτηθεί για την κατεδάφιση και τη διαχείριση των μπάζων.

Προ μηνών ο εκκαθαριστής Κώστας Φραντζής είχε δηλώσει στο Κανάλι 6 πως για ενάμιση χρόνο ανέμενε απάντηση από το Δήμο Λεμεσού για αίτηση που έχει υποβάλει για κατεδάφιση της επικίνδυνης πολυκατοικίας «Πιερής» στην Ομόνοια, ενώ ο Δημοτικός Μηχανικός είχε απαντήσει πως ο εκκαθαριστής δεν ανταποκρινόταν σε γραπτές εκκλήσεις για προσκόμιση εγγράφων, ώστε να εκδοθη άδεια.

Πρόσφατα Πολίτης κατήγγειλε στην Πρωϊνή Ενημερωτική Εκπομπή στο Κανάλι 6, ότι κατέρρευσε στηθαίο από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας Pieris, το οποίο κατέληξε μπροστά από το κτίριο, καθώς και ότι αυτό έχει καταληφθεί από άστεγους και έχει γεμίσει με τρωκτικά.