Τη συμπάθεια του προς τους πληγέντες από τις τελευταίες πλημμύρες σε περιοχές της Αμμοχώστου και της Λάρνακας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ Νίκος Νικολαΐδης, επισημάινοντας πως παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, δεν παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές σε  υποστατικά στη Λεμεσό και ιδιαίτερα στο κέντρο της.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέδειξε πως αυτό οφείλεται στο ότι με την έστω μερική μέχρι στιγμής ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, που σχεδιάστηκαν και προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αυτά άρχισαν ήδη να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που υπέφεραν παλιότερα από αυτά τα φαινόμενα.

Ο Νίκος Νικολαΐδης τόνισε πως κίνδυνος πλημμυρών, δεν έχει ακόμα παρέλθει πλήρως κι επανέλαβε την  έκκληση προς τους δημότες όπως συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα, όπως καθάρισμα σχαρών κοντά στα υποστατικά τους και να μην αφήνονται εκτεθειμένα αντικείμενα σε ανοικτούς χώρους.

Τόνισε ότι τα δύο μεγάλα Αντιπλημμυρικά Έργα, συνολικού προϋπολογισμού  €30 εκατομμυρίων, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό, δηλαδή το Αντιπλημμυρικό Έργο Μείζονος Λεμεσού και το  Αντιπλημμυρικό Έργο Κέντρου Λεμεσού, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023 και με την ολοκλήρωση τους η Λεμεσός θα αποκτήσει μια πολύ πιο ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία.

Πέρα από τα 2 αυτά μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, ο Δήμος Λεμεσού και το ΣΑΛΑ προωθούν συνεχώς και άλλες μικρότερες τοπικές παρεμβάσεις βελτίωσης της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων.

Αναμένεται επίσης και από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ότι θα επισπευσθούν και τα αναγκαία σε κάποιες περιοχές της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ αντιπλημμυρικά έργα.