Το κατά πόσο ο ΟΚΥπΥ θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων του και θα προχωρήσει σε συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια, αναμένουν οι 6 συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, που εκφράζουν ετοιμότητα για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση αδιεξόδου.

Όπως έγινε γνωχτό χθες βράδυ, μετά την σύσκεψη με τη συμμετοχή ΟΚΥπΥ, συντεχνιών και του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο ΟΚΥπΥ αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση την ερχόμενη Δευτέρα προς τις συντεχνίες των εργαζομένων, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου επιβεβαίωσε σήμερα, ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί η πρόταση, ωστόσο απεφευγε να ναφερθεί στο περιεχόμενο της.

Στο πλαίσιο της παγκύπριας δίωρης στάσης εργασίας των εργαζομενων στον ΟΚΥΠΥ που ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ τόνισαν πως είναι ενωμένες για το καλό των εργαζομένων, πως η σημερινή δίωρη στάση εργασίας ήταν προειδοποιητική και πως ο ΟΚΥπΥ πρέπει να σεβαστεί, αυτά που αναλογούν στους εργαζόμενους.