Άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο η λήψη δειγμάτων από το σύνολο των ασθενών που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το κρούσμα ασθενούς της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου το οποίο επιβεβαιώθηκε χθες, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος, Δρ Λάκης Γιουκάς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γιουκάς πρόσθεσε πως η δειγματοληψία θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ημερών. Οι ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ανέρχονται σε έντεκα, σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό της Μονάδας, ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος είπε ότι συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, με προστατευτική στολή και μάσκα. Όπως είπε ο κ. Γιουκάς, σύμφωνα με την Επιδημιολογική Μονάδα το προσωπικό της Μονάδας Αιμοκάθαρσης θεωρείται προστατευμένο επειδή έχει εξοπλιστεί με κανονικές στολές και μάσκες.

Ο ασθενής της Μονάδας που προσβλήθηκε από κορωνοϊό παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του ΓΝ Πάφου με κάποια συμπτώματα, εξήγησε ακόμη ο κ. Γιουκάς. Στάλθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τελικά χθες επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό. 

ΚΥΠΕ